Ölskola
Vill du att jag kommer ut till ditt företag och pratar om öl? Det gör jag gärna!
Första momentet går vi igenom ölets ingredienser och tillverkningsprocess och i det andra momentet provsmakar vi och gissar vilket öl vi dricker.
___________________________________________________________________
Ölskola
– Ölets basingredienser (malt, humle jäst & vatten)
– Tillverkning (hur går det till?)
– Öltyper
– Ölanalys
Tidsåtgång ca. 30 min
____________________________________________________________________
Ölbedömning (halvblind provning)
Vi går igenom tre öltyper och hur de smakar, luktar och ser ut enligt nedan. Alla deltagare delas in i grupper. Alla grupper får varsitt papper med nedanstående beskrivningar av ölkategorierna. Varje deltagare i gruppen provsmakar samma öl vid ett angivet tillfälle och diskuterar sedan tillsammans i gruppen om vilket öl som finns i glaset. Gruppen får sedan svara på ett gemensamt svarsformulär. Efter att alla ölen är testade räknar vi ihop poängen.
Tidsåtgång ca. 30 minuter
___________________________________________________________________
Följande behövs:
- Ett utrymme där alla deltagare får plats.
- Rummet bör innehålla bord med tillhörande stolar så att man kan dela upp sig grupper
- Anteckningsblock och pennor till alla deltagare
- Whiteboardtavla eller blädderblock med pennor
- Tre sorters öl, 10 cl av varje öl som skall provas /person
- Plastglas