Ölskola

Vill du att jag kommer ut till ditt företag och pratar om öl? Det gör jag gärna!

Första momentet går vi igenom ölets ingredienser och tillverkningsprocess och i det andra momentet provsmakar vi och gissar vilket öl vi dricker.

___________________________________________________________________

Ölskola

–          Ölets basingredienser (malt, humle jäst & vatten)

–          Tillverkning (hur går det till?)

–          Öltyper

–          Ölanalys

Tidsåtgång ca. 30 min

____________________________________________________________________

Ölbedömning (halvblind provning)

Vi går igenom tre öltyper och hur de smakar, luktar och ser ut enligt nedan. Alla deltagare delas in i grupper. Alla grupper får varsitt papper med nedanstående beskrivningar av ölkategorierna. Varje deltagare i gruppen provsmakar samma öl vid ett angivet tillfälle och diskuterar sedan tillsammans i gruppen om vilket öl som finns i glaset. Gruppen får sedan svara på ett gemensamt svarsformulär. Efter att alla ölen är testade räknar vi ihop poängen.

Tidsåtgång ca. 30 minuter

___________________________________________________________________

Följande behövs: